tiistai 19. maaliskuuta 2013

Välipala-aika!

Olen koko aikuisikäni korvannut järkevät välipalat kahvilla. Ja leivällä. Tai pullalla. Tai keksillä. Nyt kun olen 1-vuotiaan tyttäreni kanssa kotona, minun on ollut vaikea keksiä erilaisia välipaloja, jotka sopisi niin pieneen kuin isompaankin suuhun. Kun ei sitä jugurttia, hedelmää ja leipää ihan joka päivä viitsisi tarjoilla.

Tässä muutama helppo ja maukas vaihtoehto välipalaksi.

PEHMEÄ MANGORAHKA

1 prk maitorahkaa
1,5 dl mangososetta
1,5 dl kuohukermaa tai kevytvispiä
sokeria maun mukaan

Vatkaa kerma/vispi vaahdoksi, vatkaa joukkoon mangosose ja rahka, mausta halutessasi sokerilla.



VATKATTU APRIKOOSIPUURO

1 l vettä
150 g luomuaprikooseja
(sokeria)
0,5 tl suolaa
1,5 dl mannaryynejä (fiksu käyttää kaura- tai spelttimannaryynejä, joskin spelttimannaa tulee n. 2,5 dl litraan vettä)

Leikkaa aprikoosit saksilla pieniksi paloiksi. Kiehauta vesi ja lisää aprikoosinpalat, anna kiehua n. 10 minuuttia. Ripottele joukkoon mannaryynit koko ajan sekoittaen ja keittele  hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi.

Vinkki! Aprikoosipuurosta saat maittavan jälkiruuan, kun vatkausvaiheessa kaadat sekaan n. puoli purkkia (tai maun mukaan) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai voit kaataa kastiketta puuron päälle. Siinä tapauksessa puuroon itseensä ei kannata lisätä sokeria.

LÄHI-ITÄ MEETS MEKSIKO: GUACAMOLEA, HUMMUSTA JA TORTILLALASTUJA



Guacamole:

2 kypsää avokadoa
sitruunamehua
1 tomaatti
1 pieni valkosipulin kynsi
(punasipulia, tuoretta korianteria, suolaa)

Muussaa avokado haarukalla, jätä sekaan sattumia. Purista päälle sitruunamehua. Poista tomaatista siemenet ja pilko aivan pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaattisilppu ja murskattu valkosipulinkynsi avokadon joukkoon. Jos teet quacamolea isommille lapsille tai aikuisille, lisää vielä pieneksi silputtua punasipulia, silputtua korianteria ja mausta suolalla.

Hummus:

250 g keitettyjä kikherneitä
1 tl tahinia
sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
n. 1 dl vettä
(suolaa)

Laita kikherneet, valkosipuli, öljy ja osa vedestä astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää vettä niin, että saat sopivan löysän tahnan. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Tortillalastut:

1 pkt tortillalettuja (täysjyvä tai maissi)
vähän öljyä paistamiseen

Paista tortillalettuja kuumalla pannlla pienessä öljytilkassa pari minuuttia/puoli, kunnes tortilla on kauniin ruskea. Leikkaa palasiksi ja tarjoile erilaisten dippien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti